Kerala, India

Na mijn avontuur bij de Monniken in het koude Noorden was het tijd voor het warme Zuiden. Van te voren deed ik onderzoek en kwam ik uit op de streek Kerala. Ik verloor mijn hart aan de backwaters en adembenemende zonsondergangen.

Handige tips en weetjes:

BESTE TIJD

Het zomer seizoen in Kerala is van Maart tot mei. Deze maanden is het heet maar niet vochtig. De rustigere maanden zijn juni en juli en worden Monsoon seizoen genoemd, wanneer het kouder is en veel regent. Dit is meteen ook de beste tijd voor Ayurvedische behandelingen. Door de verwarming van de aarde wordt het steeds heter in Kerala en is mei ook geen goede maand meer voor toerisme, wat effect heeft op de inkomsten voor de bevolking.

TAAL

In de hele streek van Kerala is Malayalam de officiële taal. Malayalam is een moeilijke taal met 56 letters, symbolen en lettergrepen in het alfabet en heeft 5 dialecten. 
Op school leren de studenten ook Hindi, de meest voorkomende taal in India, maar aangezien dit niet de voertaal is verwatert het soms. Malayalam is een taal die behoort tot de groep Dravidiaanse talen.

KLIMAAT

Hoe Noordelijker je reist in Kerala, hoe droger het klimaat. Jaarlijks valt er ongeveer 3100 mm aan regen. Gemiddeld in India is dit 1200mm per jaar. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot 37°C en een minimum van 19.8 °C

OVERSTROMING

Tijdens het Monsoon seizoen in augustus 2018 overstroomde de staat Kerala door ongebruikelijke zware regenval. Het was de ergste overstroming van de eeuw en heeft ernstige schade zoals landverschuivingen achtergelaten en zorgde ervoor dat de dorpen rondom de heuvels werden geïsoleerd. 

VEILIGHEID

Ik voelde me overal in India veilig, maar toch vraag ik altijd na of dat ook echt het geval is. Mij werd verteld dat de bevolking van Kerala goed opgeleid is en dat er daarom bijna nooit wat voorkomt zoals discriminatie, misdrijven tegen vrouwen etc.

Allepy

Na mijn avontuur in Rishikesh was ik toe aan rust en zon. Ik vloog van Delhi naar Kochi waar ik werd opgehaald door een taxi die ik vooraf regelde. Ik werd opgewacht door een familielid en werd met een kano de Backwaters over gevaren en kwam aan bij GreenPalm Homes.

HOME AWAY FROM HOME

30 jaar geleden was de moeder van Matthew, Maria en Thomas 1 van de eerste inwoners die besloot een HomeStay in Kerala te openen. Een prachtig verblijf waar de broers en zus elk een eigen huisje hebben en hiervan de kamers verhuren aan toeristen. De moeder is inmiddels al wat ouder en neemt alleen nog het koken op zich. De familie is warm, voelt als thuis en hen kennis over Kerala is een genot om naar te luisteren.

PRIJZEN

Als je via de website een aanvraag stuurt, krijg je een mailtje terug met de prijzen. Over mijn privé kamer met gedeelde badkamer kwam nog 30% korting omdat ik solo reisde. Mijn kamer kostte origineel 3250, met korting kwam dit uit op 2275 (28 euro) per nacht. Dit was het meer dan waard.

ETEN

Ontbijt, lunch en diner is inclusief. 8 uur staat het ontbijt klaar, om 13 uur de lunch, en om 20.00 het avondeten. Mocht je door een activiteit later willen eten, wordt er wat voor je achtergehouden. Voor mij was het eten het hoogtepunt van mijn verblijf. Dat zegt veel aangezien de natuur ontzettend magisch is.

PROGRAMMA

Er zijn verschillende programma’s te boeken bij de familie waaronder een toer op de Backwaters in een bootje, een tour door het dorp, koken met de zus Maria, fietsen huren of een ochtend tour. De prijzen verschillen met een max van 500 pesos.

Meer weten over mijn reisroute door India? Lees het hier!

Of misschien benieuwd geworden naar mijn reis door de Filipijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *