Mercury Retrogade

Heb je slecht geslapen of gaat een belangrijke zakendeal niet door? Je hoort het vast vaker: ‘dat komt door Mercury Retrogade!’ Mensen zetten zich schrap voor weken van chaos, maar wat houdt mercury retrograde nou eigenlijk in? We leggen het je uit.

Wat betekent het nou eigenlijk?

Eigenlijk is het heel simpel, tijdens een retrograde lijkt het er op dat de planeet achteruit lijkt te gaan. De letterlijke vertaling is dan ook ‘achteruitgaand’. Het fenomeen komt drie keer per jaar voor. Mercurius verlaagd in tempo wanneer hij van richting gaat veranderen. In plaats van voor of achteruit te gaan als hij op de juiste graad staat, staat hij even stil; dit noemen we stationair. Vanuit dit punt hij van richting veranderen. Hierdoor ontstaat de optische illusie dat de planeet achteruit gaat, terwijl hij eigenlijk zachter draait.

Nadat dit gebeurt is, duurt het weer even voor hij weer op tempo is, maar de retrograde is dan voorbij.

Mercurius is retrograde in Waterman van 30 januari tot 21 februari 2021.

Waterman is een luchtteken dat als ‘rationeel’ teken wordt gezien. Hierdoor kunnen er tijdens de retrograde meer miscommunicaties ontstaan. Dus voor iedereen geldt, blijf empathisch, blijf goed communiceren en probeer open te staan voor je medemens.

Wat is de invloed van de retrograde?

Mercurius is de planeet van communiceren, denkwijze,  gedachten, handel en transport. Doordat de planeet zachter draait dan normaal, kan zijn energie verstoord worden waardoor de wereld om je heen chaotisch aan kan voelen. Er kan verstoring of vertraging ontstaan, maar het is mogelijk dat je innerlijke stem duidelijker dan normaal aanwezig is. Tijdens Mercury Retrograde is het belangrijk om naar je eigen intuïtie te luisteren.

Hoe ervaar jij deze periode?
Laat het ons weten in de comments!

Wat te doen (en wat juist niet!)

Mercury retrograde haalt al het oude naar boven en geeft geen ruimte en tijd voor het nieuwe. Niet iedereen gelooft in de kracht van de retrograde, toch is het misschien beter om tot het einde van de retrograde 21 februari geen contracten te tekenen, geen grote aankopen te doen, geen onrealistische verwachtingen te hebben en om het starten van grote projecten eventjes uit te stellen.

Let ook goed op bij het maken van je reisplannen (voor zover dit nog mogelijk is), want Mercurius heerst namelijk ook over vervoer. Veel vertragingen zullen zich voordoen, net als annuleringen.

Wanneer zijn de volgende retrogrades?

De 2e retrograde zal zich afspelen tussen 30 mei en 23 juni 2021. Dit keer zal Mercurius retrograde gaan in het teken Tweelingen. Mercurius werkt normaal gesproken erg goed met het teken Tweelingen, maar als de planeet retrograde gaat, slaat hun energie 180 graden om.

De 3e en laatste retrograde dit jaar speelt zich af van 27 september tot en met 18 oktober 2021 in het teken Weegschaal. Wees tijdens deze retrograde niet verrast als een oude liefde weer komt opduiken; Weegschaal is namelijk het teken van liefde, balans en schoonheid.

Meer weten? Hou dan goed de Instagram @gemsbyshy in de gaten waar we je op de hoogte gaan houden over alle toekomstige retrogrades en wat voor invloed deze op je hebben!

Benieuwd naar mijn Yoga Teacher Training in Bali? Je leest het hier

3 reacties op “Mercury Retrogade

  1. Lot van Everingen zegt:

    Wat een ontzettend fijne, goed uitgelegde blog. Ik vond het altijd al super vreemd als mensen alles wat niet goed ‘blame-den’ aan de retrograde maar vervolgens niet goed konden uitleggen wat het nou precies was. Maar nu snap ik het, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *