Algemene info Fairtrade

Bij GemsByShy gaat alles op een duurzame manier zodat mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. Op deze manier putten we moeder Aarde niet uit. 

Shy werkt nauw samen met allemaal lokale, kleine families. Een vereiste van deze samenwerking is dat de kinderen netjes naar school gaan, en dus niet meewerken in de mijnen. 

Er wordt in veel mijnen overal ter wereld met chemicaliën gewerkt, dit omdat de bedrijven de stenen zo mooi en goedkoop mogelijk willen verkopen aan groothandels, er is namelijk ontzettend veel concurrentie. Maar als je minder inkoopt, maar wel meer geld biedt, zorg je voor transparantie. Dit is precies wat wij bij GemsByShy doen. 

Zo heeft Shy fijne contacten in Brazilië, Argentinië, Colombia, Peru, Zuid-Afrika, Congo, Madagaskar en India. Met de uitgaves van Gems supporten wij hen. 

Al deze mensen zijn familie geworden , die op hun beurt geen extra stress van ons ervaren om ‘perfect’ te presteren en veel stenen te vinden. Doordat wij geen druk leggen op deze mensen, hebben zij meer tijd om goede kwaliteit stenen te vinden. Ook wordt bij het polijsten van de stenen geen chemicaliën gebruikt. Shy wilt namelijk de stenen in een zo ‘puur’ mogelijke staat ontvangen. 

‘Hoe zorgen jullie dat dat te controleren valt?’

Het blijft natuurlijk erg lastig alles te controleren op afstand. Om een voorbeeld te geven; Shy heeft een tijd terug de moeilijke keuze gemaakt te stoppen met het inkopen van sandelhout uit Peru en wierook uit Coimbatore, India. Dit omdat de families toch hebben besloten op grote schaal met machtige groothandels te gaan samenwerken. Hierdoor viel voor ons de transparantie weg. Want hoe weten we dat onze stenen niet op dezelfde manier zijn verkregen als alle fast-productie die naar de groothandels gaan?

 

Ben jij op zoek naar een steen uitgezocht op jouw fysieke en mentale gesteldheid?