Vegan hotspots in Bali

VEGAN ETEN IN BALI; IN DE KORTE TIJD DAT JE ER BENT WIL JE GRAAG AL HET LEKKERS ETEN DAT HET EILAND TE BIEDEN HEEFT, AND THAT’S WHERE I COME IN.

2019 was het jaar waarin ik overal heen reisde, maar per ongeluk verliefd werd op Bali en bleef. Het eiland van de vegan hotspots, spirituele programma’s, ceremonies, goedkoop voedsel en getatoeëerde surfers. Dat vegan en Bali in dezelfde gedachte voorkomen is niet heel gek, het aanbod in Bali is erg groot. Ik at mijn weg door Bali en maakte een lijstje met mijn favorieten!

Green Guru, Canggu – ‘De meest originele smoothiebowls’

Bijna elk restaurant dat ontbijt serveert heeft smoothie bowls op het menu staan. De ene creatie is nog mooier dan de ander. Green Guru doet daar nog een schepje bovenop. Niet alleen zijn de bowls mooi gestylt, maar hetgeen waarin de smoothie gepresenteerd wordt is next level. De smoothie wordt niet geserveerd in een kommetje, maar in iets wat vergelijkbaar is met een halve boomstam. Origineel, instagram-waardig, ongelooflijk smaakvol en ook nog eens niet duur. De prijzen zijn inclusief tax, dus geen verassingen bij het afrekenen.

Digital Nomad bestendig: Nee
Prijs: €

Vegan Smoothie in een houten schaal met fruit zoals banaan, granola, aardbei en kokos rasp met pindakaas
Vind Green Guru op instagram @greengurubali


Let op! Helaas is er niet zoveel ruimte om te zitten, dus grote groepen kunnen beter ergens anders ontbijten!

The Seeds of life, Ubud – ‘Must try for non-vegans!’

Raw, vegan en foodporn, zijn de woorden die ‘The Seed of Life’ het best omschrijven. Zelfs mijn niet-vegan vrienden vinden dit restaurant een aanrader. De porties zijn ontzettend groot. Neem de SOL jar, met chiazaad, gemixt fruit, smoothie, een hele (homemade) Muesli bar en gedroogde bananen, of de sol bowl met allemaal heerlijke organic groente en heerlijke hummus (Zie foto). Het enige nadeel wat ik zo snel kan bedenken is de 15% tax en service kosten die nog over het totale bedrag worden berekend, maar dat is op meer plekken het geval. En als je dan toch bij SOL bent, check dan ook even alle lekkernijen, kwijlen! 

Digital Nomad bestendig: Ja. Veel plek om te zitten, snelle WiFi, bij sommige tafels zitten stopcontacten.
Prijs: €€

The Sloth, Canggu

The Sloth heb ik helaas pas dit jaar ontdekt. Ik ben hier uiteindelijk maar 2x gaan eten door tijdsgebrek. Qua eten zijn er verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld voor de ontbijt deal kiezen, dan kost de koffie nog geen euro, en de smoothies 1 euro 20. Onbeperkt. Ik herhaal, ‘ONBEPERKT’! De smoothiebowl hier was erg lekker en de structuur was goed. Koffie was ook lekker, voor amandelmelk betaal je wat bij. 
De prijzen zijn mooi, en inclusief belasting en tip. De eerste keer bestelde ik hier een salade bowl en ook die was erg lekker. Op zoek naar een fijne werkplek? Loop dan gelijk door naar de bovenverdieping.

Digital Nomad bestendig: Ja! Langs een rustige weg, snelle WiFi, heerlijke koffie, veel zitplek.
Prijs: €

Meisje met bruin haar en sieraden zit op een stoel aan tafel met een vegan hamburger en een salade en lacht eten
Vind The Sloth op Instagram @thesloth.bali

Alkaline, Canggu -‘Moge je eten je medicijn zijn’

Dit restaurant is voornamelijk raw, veganistisch (sorry not sorry voor de non vegans onder ons), en heeft echt veel hongerig makende opties. Koekjes, cinnamon rolls, raw treats, ijs, croissants met chocolade, crackers, noem maar op. Natuurlijk ook gewone ontbijt opties, maar mijn hart gaat nou eenmaal sneller kloppen van recepten die normaal niet vegan zijn. Voor net iets meer dan een euro beland je in heaven. En zonder toegevoegde suikers en boter. Ook kan je ervoor kiezen onbeperkt te ontbijten, met elke dag andere vegan opties.

Digital Nomad bestendig: Ja. Veel tafeltjes voor 2 personen, ook community tafels. Stopcontacten en snelle WiFi, als die het doet.
Prijs: €

I AM VEGAN BABE, Canggu – Insanely lekker ontbijten!

Eind 2018 opende dit 100% plantbased café met uitgebreid menu. Elke keer neem ik me voor om iets anders dan wafels of pannenkoeken te bestellen, maar het lukt me gewoon niet! Je kunt I am vegan babe niet als gezond bestempelen, maar zo nu en dan is een wat ongezondere optie ook geen ramp. Je kunt ervoor kiezen om je pannenkoeken te upgraden van drie naar vijf lagen, krijgt hier karamelsaus, vegan boter en fruit on the side bij. De wafels komen met aardbei, banaan, kiwi, chocoladesaus en papaya compote. Water wordt continu aangevuld (dit is niet vanzelf sprekend in Bali), en je krijgt bij binnenkomst een plankje met drie verschillende taartjes om te proeven. Red velvet, chocolade en citroen taart.

Digital Nomad bestendig: Ja, maar wel als het rustig is. Ik kwam hier een keer werken terwijl er een Instagram samenwerking gaande was, te druk voor mij.
Prijs: €€

Twee borden met vegan wafels, slagroom en fruit met munt eten
Vind I AM VEGAN BABE op Instagram @iamveganbabe

Zest, Ubud – ‘Pizza, gezond?’

Zest staat bekend om gezonde varianten op gerechten die vaak als  ongezond bestempeld worden. Zo word een pizzabodem van cassave meel, kokosmeel en cashew melk gemaakt. Denk bij de toppings aan o.a.  jackfruit, papaya en cashew kaas. Of pannenkoeken gemaakt met cassave, spelt en banaan, met vegan chocolade! Alle ingrediënten zijn lokaal en vers, en alle pizza’s zijn ook nog eens glutenvrij! Het restaurant is vrij groot maar vaak ook vol, reserveren is handig!

Digital Nomad bestendig: In de middag. Lunch en diner tijd is veel te rumoerig en vaak is er ook geen plek. Veel zitplek en snelle WiFi.
Prijs: €€

Vegan pannenkoeken eten met banaan en chocolade saus met dragon fruit slagroom en kokos op een wit bord
Vind Zest op Instagram onder @Zestubud

Vinny’s Warung, Canggu. ‘Liefde voor gezond eten’.

Dit tentje bestaat nog niet heel lang en daarom wilde ik ‘m uittesten. De eerste keer dat ik ging was ik verbaasd dat er niemand was. De inrichting is blauw, knus en goed ingedeeld. Als je binnenloopt is aan de linkerkant een grote tafel voor een groep, iets verder een klein buffet en recht voor je staat de kassa met een houten tafeltje. Je kan ook losse producten kopen zoals pindakaas en chia zaadjes. De keren dat ik hier kwam bestelde ik een smoothie bowl, avocado toast, een burger en ‘the Local Bowl’. Alles viel in de smaak. Mijn vrienden die Bali bezochten lieten elke dag minimaal 1 ‘Local Bowl’ thuis bezorgen. Dat zegt zeker iets over de kwaliteit van het eten!

Digital Nomad bestendig: Yes, Perfect! Vaak erg rustig, de muziek staat niet te hard, de koffie is goed en er zijn stopcontacten.
Prijs: €€

Staat je favoriete plek er niet tussen? Dat kan! Binnenkort komt er een blog uit over de lekkerste vegan pannenkoeken in Bali! Houd de website goed in de gaten.

Warung Tiga – ‘Geen overmatig olie gebruik’

Deze Warung zit tegenover ‘The Canggu Studio’. Na de training ging ik hier altijd eten. Je kan kiezen uit buffet vorm waar je het eten achter glas kan uitkiezen. Tip: de avocado salade en kikkererwten zijn heerlijk hier, en probeer de wrap met vegan ei eens!  Er is veel zit ruimte binnen en buiten en de toiletten zijn netjes. Ookal is deze plek niet 100% vegan, er zijn veel veganistische en vegetarische opties. Als je voor 11 uur komt, krijg je gratis koffie bij je ontbijt. Vegan eten in Bali is zo moeilijk nog niet!

Digital Nomad bestendig: Buiten het feit dat de WiFi het een paar keer niet deed, heb ik hier fijn gewerkt. Zo ver ik kan herinneren zijn er bij sommige tafeltjes stopcontacten.
Prijs: €

Benieuwd hoe mijn Yoga Teacher Training in Bali verliep? Je leest het hier!

Een reactie op “Vegan hotspots in Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *