Vegan hotspots in Barcelona

VEGAN HOTSPOTS IN BARCELONA; IN DE KORTE TIJD DAT JE ER BENT WIL JE GRAAG AL HET LEKKERS ETEN DAT DE HOOFDSTAD TE BIEDEN HEEFT, AND THAT’S WHERE I COME IN.

Elk jaar wil ik minimaal 1 keer naar Barcelona. Voor mij staat Barcelona gelijk aan vrijheid, Spaanse Juan’s en zon. Speciaal voor jou ben ik op zoek gegaan naar de beste vegan plekjes en heb ik, voor de Digital Nomads onder ons, getest of je hier ook fijn kan werken. Het aanbod in Barcelona is niet erg groot maar in veel restaurant is tenminste 2 vegan gerechten de norm. Ik at mijn weg door Barcelona en maakte een lijstje met mijn favorieten!

Eat My Trip Brunch & Bakery

1 van mijn favoriete ontbijt plekjes in Barcelona in het Eixampled district, is zonder twijfel Eat My Trip. De kaart bestaat grotendeels uit vegetarische opties, maar heeft daarnaast genoeg vegan en glutenvrije opties. De koffie is Fair-trade en wordt elke week vers gemalen. De gebakjes worden gemaakt met eco bloem en zijn een lust voor het oog. Ik probeerde de Acai energy bowl met heerlijke koffie, ik ben een sucker voor vegan melk in mijn koffie, en deelde een choco taartje. Een dik pluspunt van EatMyTrip is dat de kaart super duidelijk is, bij de koffie staat zelfs aangegeven hoeveel ml melk er in de koffie gaat.

Digital Nomad bestendig? Ik vond het binnen wat donker, maar dit is op de 1 of andere manier rustgevend. Er zijn in totaal 3 stopcontacten bij de tafeltjes, handig!
Prijs €€

Instagram: @eatmytrip 

Flax & Kale

Met 4 restaurants in Barcelona en 1 in Madrid is Flax & Kale een goed bezocht restaurant in Spanje. Niet helemaal vegan, maar wel flexitarisch. Van de restaurants is mijn favoriete plekje de originele Flax & Kale, in Taller. Als voorgerecht start ik graag met de kale chips. De lasagna valt ook goed in de smaak, net zoals de Funghi coconut toast. Ik ben twee keer naar Flax & Kale passage geweest, maar beide keren vond ik en de persoon met wie ik was het eten niet helemaal geslaagd. Dus tip: breng een bezoekje aan de locatie in Taller! Alle locaties zijn elke dag open, behalve ‘A Porter’, die is dicht op zondag.

Digital Nomad bestendig? Op rustige tijden zeker weten! Snelle stabiele WiFi, heerlijke sapjes en de mogelijkheid je laptop op te laden.
Prijs €€+

Instagram: @flaxandkale

Santoni

In 2017 is Santoni veranderd van niet-vegetarisch naar volledig veganistisch. Croissants, koffie, donuts, taart en broodjes. Als je geluk hebt bemachtig je 1 van de 5 tafeltjes, maar toen ik langs ging waren alle plekjes bezet. Ik bestelde een vegan chocolade croissantje voor onderweg en deze werd heerlijk warm gemaakt. Al hoewel ik hier graag had willen lunchen, was ik blij met mijn knapperige, warme chocolade croissant, precies wat ik nodig had.

Een vegan croissant met chocolade en een groen vegan logo hand met ring in Barcelona vegan hotspots in Barcelona
Instagram: @santonicafetariavegana

Digital Nomad bestendig? Nee. Te weinig plek, te druk en tafeltjes te dicht bij de toonbank waardoor iedereen die binnenkomt in je zicht staat.
Prijs: €
Instagram: @Santonicafetariavegana

Veggie Garden

Veggie Garden is 100% vegan en heeft 2 locaties in Barcelona. De inspiratie komt van een combinatie van culturen, vooral uit Nepal, de omliggende landen en de Mediterraanse keuken. Wil je meer weten over de beweeg redenen van VG, breng dan een bezoekje aan de website. Ik ben vast niet de enige als ik zeg dat ik van tevoren het liefst online al het menu door spit voor ik ergens ga eten. Op het menu staan foto’s afgebeeld waardoor de gerechten meteen duidelijk worden. Zo kan je niet alleen lezen wat je lekker lijkt, maar ook zien wat je krijgt. Aanrader is de Sample Tapas Platter, perfect om te delen! En de Thali bracht mij  weer een beetje terug naar India!

vegan eten in Barcelona, thali met rijst, hummus linzen massala en groenten op een zilveren schaal
Instagram: @veggiegardengroup

Digital Nomad bestendig: Ja
Prijs: €

Instagram: @veggiegardengroup

Brunch & Cake

B&C heeft 5 locaties door heel Barcelona heen, dus waar je ook bent, je hebt geen excuus om niet langs te gaan. Sinds kort zit er ook een B&C in New York, Copenhagen, Londen en San Francisco.  Je kan helaas niet reserveren, en door de drukte en soms kleine zaakjes zul je even moeten wachten. Het eten is geweldig, maar wat mij echt aanspreekt is de filosofie. Brunch & Cake doet alles met de grootste liefde, respect en passie en probeert elke dag wat bij te leren door te luisteren naar de medemens en open te staan voor feedback.

Vegan hotspot in Barcelona met fruit avocado banaan granola en een ananas met brood en koffie en een meisje met een gele top
Instagram: @brunchandcake

Digital Nomad bestendig? Twijfel. Het is vaak zo druk dat er geen plek is om rustig te werken. Zelf zou ik een rustiger plekje opzoeken.
Prijs €€+
Instagram: @brunchandcake

The Vegan Corner

The Vegan Corner maakt vegan eten in Barcelona makkelijk. TVC is een verstopt café/restaurant dat nog niet zo lang open is. Online is er weinig over te vinden dus de enige optie was langsgaan en het zelf uitzoeken. Op de toonbank staan alle gebakjes en broodjes uitgestald. Er staan ongeveer 4 tafeltjes en je kan aan de toonbank zitten, maar elke keer als ik er was was het vrij rustig. Het is een perfecte werkplek en ze serveren heerlijke koffie. Ik nam een worteltaartje erbij en voor ik het wist was ik al 4 uur aan het werk.

vegan eten worteltaart koffie havermelk Barcelona slagroom wortel


Digital Nomad bestendig? Ja. Heerlijk rustig, lekker koffie en de WiFi is stabiel. De ruimte is open en licht, al met al een heerlijke rustige werkplek.
Prijs: €

Instagram: @vegan_corner_bcn

Benieuwd naar meer vegan plekjes in Spanje? Lees dan binnenkort de blog over vegan eten in Malaga, of lees hier over mijn favorite vegan hotspots in Las Palmas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *