Vegan hotspots in Las Palmas

VEGAN ETEN IN LAS PALMAS; IN DE TIJD DAT JE ER BENT WIL JE GRAAG AL HET VEGAN LEKKERS ETEN DAT HET EILAND, EN DAN VOORAL LAS PALMAS, TE BIEDEN HEEFT, AND THAT’S WHERE I COME IN.

Als ik mijn jaar niet in Bali begin, ben ik te vinden in Las Palmas, aangezien daar het familie huis staat. Al hoewel ik als Hoog-Sensitief het heerlijk vind om er alleen op uit te gaan, geniet ik ook van het samen zijn met de familie. Zoals je van mij gewend bent at ik mijn weg door Las Palmas en maakte een lijstje met de leukste plekjes waar je vegan kunt eten!

Zoe Loves Good Food

Zoe is het enige volledig vegetarisch restaurant van Las Palmas. Mega fijn dat ze tussen de middag niet dicht gaan, en elke doordeweekse dag open zijn tot 20.00, en zaterdag tot 16.00. Elke dag was ik hier minimaal een uur aan het werk. Wat ik zo leuk vind is de speelsheid van Zoe. Zo heb je grote houten tafels, een community tafel, een ronde tafel met marmeren blad, stoeltjes bij de vensterbank als een soort bar en losse tafeltjes met verschillende soorten stoelen. Het menu hangt boven de toonbank en elke dag is er een dag-menu met keuze uit 2 voorgerechten (€4.90), en 2 hoofdgerechten (€8.90), of een combinatie (€12). De bediening kent me hier onderhand en riep ook elke keer ‘The Usual?!’ als ik binnenkom. Speciaal voor mij maken ze een pindakaas smoothie met banaan, cacao en ijs. Heerlijk! Of hun smeuige brownie met pindakaas topping. Bestel je iets van het dagmenu, dan krijg je er een gratis huisgemaakte limonade en een champagne fles met water bij.

vegan gevulde courgette met qunioa en tomaten saus in las palmas
Courgette gevuld met quinoa
vegan pasta spaghetti in las palmas met tomatensaus
Pasta als ‘Hoofdgerecht van de dag’ (€8.90)

Digital Nomad Bestendig? 300%! De Wifi deed het altijd erg goed, er zijn overal stopcontacten en Zoe blijft tussen de middag open.
Prijs: €
WiFi: ZOELOVESFOOD

La Hierba Luisa

Vorig jaar gingen we hier vaak heen met de familie, en deelden we alle gerechtjes. Het viel me al eerder op dat de eigenaar van La Hierba Luisa ons soms wat haastte om te beslissen, dat maakte mij wat ongemakkelijk. Het eten daarentegen is overheerlijk, echt met liefde gemaakt. Het is ook het enige 100% vegan tentje op Las Palmas, en ik zou het iedereen aanraden om hier minimaal 1x te eten. Reserveren is een must, want al hoewel er veel zitplek is, zit het vaak vol.

Bieten tartaar met avocado
Instagram @lahierbaluisa

Digital Nomad Bestendig? Hier heb ik niet gewerkt. Ik zie LHL vooral als een plek om heerlijk te tafelen, maar mocht je er langsgaan om te werken, dan hoor ik het graag!
Prijs: €€€

WiFi:?

Mr. Kale

Met meerdere centraal gelegen locaties in Las Palmas is Mr Kale een goed bezocht restaurantje. Ik nam hier 1 keer de acai bowl maar die smaakte neutraal. De tweede keer dat ik hier kwam wilde ik graag werken, maar je mag niet overal zitten als je niet eet, erg vreemd. De beste tijd om te komen is dan ook vroeg in de ochtend, of na 14.00, dan is het minder druk. Er zijn een paar vegan opties, waaronder een burrito met avocado, een chocolade smoothie als je vraagt om het eiwitpoeder de vervangen door cacao (€5), en een snee brood met pindakaas en banaan of met avocado (€2.90). De Latte Macciatto met havermelk hier is wel mijn to-go als ik van de gym af kwam.

Met mijn ooms een koffietje doen bij Mr Kale

Digital Nomad Bestendig? Ik heb het meerdere malen geprobeerd, maar ik raak bij Mr. Kale na 5 minuten al overprikkeld. Het is zooo druk, dat de bediening ook vaak tegen mijn stoel aanliep waardoor ik uit mijn concentratie werd gehaald. Geen sterke WiFi.
Prijs: €€

San Andrea

Na een lange dag motor rijden door heel Gran Canaria, waren mijn beste vriend en ik hongerig naar vegan eten. We wilden naar Fransesco maar helaas was deze dicht, dus zonder al teveel onderzoek te hebben gedaan strandden we bij San Andrea, een Italiaans tentje met een paar vegan opties. Oscar bestelde een pizza waar bijna een hele groententuin op lag, en ik had heerlijke zoete aardappel gnocci met tomatensaus. De pizza ging niet op maar mijn gnocchi en het knoflook brood dat we bij bestelden wel. Het personeel is ontzettend lief en maakte nog een praatje met ons over onze dag. De sfeer in San Andrea komt vooral door het personeel, want de inrichting is een beetje donker, en de voordeur blijft open staan waardoor het binnen een beetje koud is. 

Digital Nomad Bestendig? Ik ben er zelf niet geweest om te werken. Er is wel WiFi aanwezig en het personeel zal je vast helpen met het opladen van je laptop mocht het nodig zijn.
Prijs: €€

Instagram: sanandrea_homemade_cuisine

Benieuwd hoe mijn naar de lekkerste vegan hotspots in Bali? Je leest het hier!

18 Grados Glutenvrij

Toen La Hierba Luisa vol zat, ben ik met de familie naar de overkant gegaan. Mijn oom heeft coeliakie en was blij met een alternatief waar hij alles kon eten. Er zijn genoeg vegan opties, dus geen zorgen. Zo deelden we als voorgerecht de ‘Lentil Tartar’ met avocado, bieten en linzen, en bestelden we quinoa meatballs, falafel en croquetjes. Als toetje is er koffie met vegan ijs. De eigenaar Carlos is hilarisch, en echt het hoogtepunt van de avond. De inrichting is een beetje somber, maar het eten is goed, en de gun factor is groot.

vegan linzen tartaar met bieten en avocado in las palmas glutenvrij
Linzen tartaar met bieten en avocado

Digital Nomad Bestendig? Alleen langs geweest tijdens het avondeten.
Prijs: €€

Benieuwd naar meer vegan plekjes in Spanje? Lees dan binnenkort het artikel over ‘Vegan in Barcelona’ en ‘Vegan in Malaga‘!

Dara Feeling Food

Ecologisch eten doe je bij Dara. Alhoewel ik hier elke ochtend heen ging voor een ‘Latte Grande con mucha espuma’ (€2.40), heb ik hier nooit gegeten. Rond lunchtijd zijn alle tafeltjes bedoeld voor mensen die ook willen eten, dus dan ben je alleen nog welkom aan de community tafel. En druk dat het dan wordt. De beste tijden zijn dan ook voor 12.00, en na 14.00. De WiFi is stabiel en er zijn ook vegan broodjes die er lekker uit zien. Allerlei soorten melk zijn hier te krijgen en ook stopcontacten zijn er in overvloed

Instagram @darafeelingfood

Digital Nomad Bestendig? Ja. Elke dag voor ik mijn middagen bij Zoe besteedde, ging ik naar Dara voor een lekkere koffie met veel schuim.
Prijs: €

2 reacties op “Vegan hotspots in Las Palmas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *